Odštampajte ovu stranicu
ponedeljak, 24 februar 2014 17:34

VREME

Napisao Čiča Gorio
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vreme

    Tempo današnjeg života je vrlo ubrzan i nedostatak vremena je prisutan kod svih zaposlenih ljudi. Bez obzira na profesiju, vrlo je često prisutan dopunski rad, jer potreba je puno, a para nedovoljno. Naravno porodica traži vreme, prijatelja smo željni, rekreacija poželjna...Zaključak se nameće: bogat je onaj ko ima vremena!

    Da li ono Marx reče: 8 sati rada, 8 sati spavanja i 8 sati društvenih aktivnosti? On je to rekao pre 50 godina, ali danas je to nemoguće postići. S obzirom da 8 sati rada nije dovoljno da se zaradi za normalan život, odričemo se spavanja i to i nije neki problem, a društvenih aktivnosti se odričemo i zbog nedostatka vremena, ali i para.

     Apsurd današnjeg vremena je sve češća situacija, da, kada zovemo prijatelje na druženje odgovaraju nam da nemaju vremena! Ćevapi ili pileća krilca, vino ili pivo, ne koštaju puno i morali bi biti dovoljni za lepo druženje, ali prijatelji nemaju vremena!

     Šta se to dogodilo pa nemamo vremena? Na to su se, uglavnom, žalili naši gastarbajteri koji su nam pričali da se tamo, kod njih, radi od jutra do večeri, pa prevoz od kuće do posla i nazad, šoping vikendom za nabaku svega za narednu sedmicu i sve u svemu, nemaju vremena ni za porodicu, a kamoli za druženje. Ali su za to „nemanje vremena“  dobro plaćeni! A kod nas? Nemamo posla, a nemamo ni vremena!Oni koji puno rade nemaju vremena, oni koji ne rade, kažu da nemaju vremena.

      Verujem da je sled događaja sledeći: nemanje para, pogotovo u trajnom vremenu, prouzrokuje depresiju, a kada smo loše volje, nije nam ni do čega! I onda, jednog dana, zazvoni telefon i prijatelj nas zove na druženje, kod njih, na vikendici. Kažu, pripremiće roštilj, nabavili su povoljno nekoliko litara vina i ništa vam ne treba, samo dođite da se družimo! I kako im reći da vam nije ni do čega? Lakše je reći da nemate vremena, uz neka bezvezna obrazloženja kao, moraju deca da uče ili baš ste planirali veliko spremanje.

     Poslušaj zato savet što će ti čiča dati“: za prijatelje moramo imati vremena! Nađite vremena. Pare nisu izgovor i nemojte dozvoliti da zbog para izgubite prijatelje. I kada imate para i kada ih nemate. Da nam se ne dogodi da se jednog dana probudimo i shvatimo da smo ostali bez para, bez vremena i bez prijatelja! Sve što smo stariji, vreme brže prolazi.Posle će biti kasno, i petlu vreme ide“.

    Čiča Gorio

Pročitano 2176 puta