Odštampajte ovu stranicu
utorak, 22 april 2014 11:52

Vreme Je Novac

Napisao Romeo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vreme Je Novac

              Da li više kukaju oni što nemaju vremena ili oni što nemaju novca? Verovatno je najteže onima što nemaju ni jedno ni drugo! Prosti recept bio bi sledeći: “Za više vremena potrebna je bolja organizacija, a za više novca više rada”. Internet prodavnica štedi i vreme i novac.Mada svi moji prijatelji koji imaju vikendicu, vole reći kako odlazak iz grada koriste da se odmore i od televizora, kompjutera i  telefona, ipak ću im savetovati da koriste blagodeti  21. veka i tehnologije koja omogućava da ne gubimo vreme obilazeći tržne centre i pijace. Kao prvo, ja sam ubedjen da su cene manje-više slične, pre smo mislili da je pijaca jeftinija, više puta sam video raznu robu jeftiniju u radnji  od one na pijaci. Lično, i dalje uživam u kupovini na pijaci, ali isključivo poljoprivrednih proizvoda. U stvari, kada kupujem voće i povrće na pijaci, ubedim sebe da je to domaće i zdravije, pa mi često čak i cena nije važna. I ne bih voleo da mi jednog dana dokažu kako su se seljaci osavremenili  i sve to kupe u tržnom centru, pa iznesu na tezgu. Dakle, za sve osim hrane, tu je internet prodavnica. Internet prodavnica je zasnovana na paroli “Vreme Je Novac”. Najveći izbor na jednom mestu, a cene “K’o u radnji”. Dostava robe je u stotinama dinara, a toliko bi i goriva potrošili.

            Naši ljudi su postali vrlo nepoverljivi, što je logično, jer svi imaju loše iskustvo.  Prevarili su ih od prijatelja i rodbine, pa do banke i države. Sada, naravno, u jogurt duvaju i guštera se boje!  Internet je, takođe, pun prevara i tu pogotovo treba biti oprezan, pogotovo što, realno, većina internet korisnika je priučena, tj. znanje našeg prosečnog internet korisnika je vrlo površno i svodi se na čitanje vesti i Facebook. Internet trgovina je vrlo pojednostavljena, ali ipak traži kompjutersku pismenost.

            Koristite proverene internet prodavnice, slušajte preporuke, ali i dajte svoje preporuke, kao i kritike iz sopstvenog iskustva. U našim prodavnicama zakonska je obaveza isticanje knjige utisaka, ali se malo koristi. Ja često pohvalim ljubazne prodavce, ali još češće kritikujem neljubazne. Internet prodavnice nemaju zakonsku obavezu isticanja knjige utisaka, ali skoro sve imaju opciju za “Vaš komentar”. Hvalite i kritikujte po zasluzi, Vaš komentar je važan i prodavcu i kupcu, a utiče i na sigurnost kupovine.

    Poslušaj zato savet  što će ti čiča dati: “Kupuj u internet prodavnici,  jer Vreme Je Novac”!

Autor:Čiča Gorio

Pročitano 2397 puta

Srodni članci