Odštampajte ovu stranicu
utorak, 08 septembar 2015 20:13

Razgovor sa trećeplasiranim na Sačijadi-Miloš Aleksić Istaknut

Napisao Romeo Karanović
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Miloš Aleksić,  iz Ljubovije, živi u Majuru kod Šapca, mlad, perspektivan, tek ćemo luti za njega. Za Magazin Vikendica govori kao osvajač treće nagrade na „Balkanskom takmičenju u pripremi jela ispod sača“ koje je održano 29.08.2015. na Stražilovu (Sremski Karlovci).

  1. Miloše, da li si ti kuvar amater ili profesionalac?

Završio sam  srednju školu (smer Kulinarski tehničar), trenutno studiram Gastronomiju u Šapcu, učestvovao sam na raznim takmičenjima.

Ekipa Bratstvo i jedinstvo

  1. Koja je tajna dobre priprema „jela ispod sača“? Osim jagnjetine, koje su namirnice još bile u „saču“? Koje začine si koristio?

Najveću ulogu ima ljubav prema hrani, poštovanje prema hrani. Po meni, najvažnije je ložište, jak žar, od namirnica šargarepa, krompir, koristio sam i koren komorača, koji ima specifičnu aromu i ukus. Od začina so, biber, belo vino, i svež ruzmarim. Skoro, pa originalan recept.

  1. Da li upoznao takmičare iz drugih ekipa? Da li si mogao da sagledaš konkurenciju i šta misliš o drugim takmičarima? Da li bi ti nekog istaknuo?

Jesam,  naravno. Svi učesnici su po meni pobednici, jer su došli na takmičenje i svojim prisustvom uveličali takmičenje u pripremi sača. Mogao bih da istaknem ekipu Legende, koji su bili puni energije, veseli i pozitivni.

  1. Da li si poznavao nekog člana žirija pre takmičenja? Da li si čuo za nekog člana žirija? Šta ti misliš o žiriju?

Poznajem žiri, neki od njih su moji šefovi i mentori, poznajem ih sa raznih takmičenja na kojima sam bio. Mislim da su bili korektni, i da su sudili, onako, kako to ide po WACS-u, Svetskoj organizaciji kuvara sveta,

  1. Koliko tebi znači osvojeno treće mesto na ovakvom takmičenju?

Nikad nisam odlazio na takmičenje zbog medalje i nagrada. Naravno, lepo je ostvariti uspeh i staviti medalju oko vrata. Za mene je najvažnije druženje, upoznavanje, razmena misljenja oko hrane, pa tek onda takmičenje.

  1. Šta misliš o organizaciji Sačijade-Stražilovo 2015? Šta bi pohvalio a šta bi kritikovao u organizaciji takmičenja? Predlozi?

Mislim da je organizacija bila odlična, video sam komentare da su ljudi bili nezadovoljni količinom sača koja je pripremljena za prodaju. Ali dobro, prvi put se organizuje manifestacija, sledeći put će biti bolje. Sve u svemu jaka 10.

  1. Da li ćemo videti tebe i tvoju ekipu sledeće godine na Balkanskom takmičenju u pripremi jela ispod sača?

Naravno, samo sa jačom i većom ekipom. Da napravimo jedno veliko druženje.

Autor: Romeo Karanović

Foto: Slobodan Ignjatović

Pobednici Sacijade

Pročitano 2627 puta